Mor dotter weekend

En riktig hästhelg för er som har hästen och ridning som gemensamt intresse. Under helgen kommer ni inte bara dela ridäventyr utan också en annorlunda upplevelse på Gotland!

Öns särpräglade natur, vidsträckta stränder och boende i ett gammalt gotländskt stenhus, i kombination med glada galopper och mysigt hästpyssel, ger särskilda minnen att dela. Kanske planerar ni resan med vänner hemifrån, eller också får ni nya under helgen.

Ni bor i gotlandshuset med kök, badrum, sal med braskamin och två dubbelrum. I salen finns också två bäddsoffor och en våningssäng. Hästarna är i varierande storlekar, mysiga att pyssla med och vana vid strandritter och uteritter i skog och mark. Mat fixar ni själva. Eva tar hand om er under turerna och visar er tillrätta med hästarna.

Fredag
Välkomstfika och inkvartering. Bekantar oss med hästarna innan vi tar en provtur i skogen. Rider ca 1 timme.

Lördag
Efter frukost och hästpyssel ger vi oss iväg på långritt längs med vackra Ekstakusten till Kronvalls fiskeläge, där vi packar upp medhavd lunch. Här kan vi slappa en stund i gröngräset medan hästarna mumsar morötter. Ritten går sedan genom skog och jordbrukslandskap med sina vackra gamla stenhus. Till häst ca 3-4 timmar.

Söndag
Dagens ritt går till den gamla kvarnen vid Sproge strandängar. Vi galopperar på mjuka skogsvägar och smyger fram genom skogens fågelsång. Fika vid kvarnen innan vi vänder hemåt. I sadeln ca 2 timmar.

Pris:
Vuxen: 2 350 kr/ryttare.
Barn 12 - 15 år: 1 850 kr
I priset ingår häst, guide och två övernattningar. Medtag egna handdukar och lakan. Mat står ni för själva.
Ni behöver ha provat på uteritter tidigare.