Vårsafari


Upplev våren på södra Gotland - Välkommen till Lilla Norrgårde i Sproge! En weekend där du utöver härliga ritter också får uppleva Gotlands fantastiska fågel- och växtliv och ta del av det gotländska kulturarvet! Du bor i ett gammalt gotlandshus som ligger avskilt och lugnt och rider på snälla glada hästar. Hästarna som är i varierande storlek från russ till halvblod tar oss fram i skog och mark och genom hästarna och ridguiden får du möjlighet att uppleva den Gotländska naturen på nära håll.

Fredag:
Välkomstfika och inkvartering 15:00. Provar ut hästarna och tar en tur i skogen. Rider ca 1,5 timme. Middag och avkoppling vid brasan eller i lusthuset.

Lördag:
Efter sovmorgon och en rejäl frukost rider vi genom skogen på härliga stigar och skogsvägar mot Ekstakustens naturreservat. Här får du inte bara möjlighet att uppleva strandens fågelliv och vårens orkidéer utan också klapperstenstranden med sina martallar och Karlsöarna som vy. Så småningom når vi Kronvalls fiskeläge där vi sitter av och äter våra lunchpaket. Därefter går ritten upp i skogen och fortsätter genom det vackra jordbrukslanskapet med sina kalkstenshus. Väl tillbaks väntar en Gotländsk tvårätters middag. Turen tar ca 4 timmar.

Söndag:
Dagens ritt går till Naturreservatet Bosarve lövskogsområde och Solsänget. Ett unikt område som rymmer både trolsk vildvuxen lövskog med fantastisk fågelsång och traditionellt hävdat gotländskt änge med sina karakteristiska blommor. Vi växlar mellan meditativ skritt, skön trav och härliga galopper och rastar i änget där vi packar upp fika ur sadelväskorna. Turen tar ca 3 timmar och när vi kommer tillbaks serveras lunch före avresa.


Pris: Vuxen 3.400 kr/ryttare, barn 2.900 kr. Häst, ridguide, mat & boende med lakan & handdukar ingår.