Kustritt

Ett paket för dig med god kondition och god ridvana och lite äventyrslusta. Vi rider i varierande tempo längs med Gotlands västkust men också på härliga skogsvägar och slingrande stigar. Du kommer både få uppleva olika typer av stränder men dess särpräglade djur- och växtliv men också gotländsk byggnadstradition och historia.

Lördag
Vi rider söderut längs med stränderna genom kohagar och fågelskyddsområdet Ugnen med sikte på Petesviken. Vid Petes museigård rastar vi med lagad lunch i den fina trädgården och blir guidade på den gamla Gotlandsgården. Därefter sadlar vi på igen och rider norrut mot Klase fiskeläge, om vi är badsugna gör vi ett stopp på vägen och tar oss ett svalkande dopp. Väl framme vid Klase slår vi nattläge och grillar kvällsmat. Förhoppningsvis kan vi njuta av solnedgången innan vi kryper till kojs i fiskeboden. Ridtid ca 5 timmar.

Söndag
Efter frukost och kanske ett morgondopp fortsätter vi norrut till vackra Karlsökusten. Här övergår strandängarna till klapperstenskust och vid Kronvalls fiskeläge lunchar vi. Även här går det bra att bada innan vi beger oss hem mot Norrgårde genom skogen och kulturlandskapet. Dagens ritt tar ca 4 timmar.


Juli lörd-sönd.
Pris: 3.050 kr/ryttare.